Allergie voor kleding

Allergie voor kleding

Allergie voor kledingBij de workshop Quantum Allergy Level 1 (QA1) ben ik o.a. behandeld voor mijn allergie voor kleding die polyacryl, acryl, acrylaten, polyester bevat. Er is echt een wonder gebeurd. Een shawl die ik een paar jaar terug tegen beter weten in kocht, heb ik tot dan zo goed als nooit kunnen dragen. Als ik ‘m droeg was dat even want dan benauwde het me, het zweet brak me uit. Sinds de workshop kan ik onbeperkt de shawl dragen.

Ook andere kleding zoals polyester

Maar ook andere kleding samengesteld uit een combinatie van stoffen. Ik kocht ‘per ongeluk’ toch een kledingstuk dat voor 23% uit polyester bestond. Het voelde aan als katoen maar ik kwam bedrogen uit. De tas met de aankoop stond al even in huis om terug te gaan brengen. Maar ik kwam er maar niet toe. Het voelde zelfs niet meer verkeerd. Toch maar gaan dragen en ja, je raadt het al…….. geen enkel probleem.
Het etiket bekijken voor een aankoop moet ik nog uit mijn systeem halen want ik betrapte me erop dat ik bij een keuze toch weer eerst keek of het voor mij wel zonder problemen te dragen was.

Meer informatie allergie voor kleding

Contact allergie of irritatie allergie komt relatief vaak voor. Veel mensen met huidirritatie weten niet dat ze een allergie voor hun kleding hebben.  Mensen in de kledingindustrie kunnen hier ook last van hebben.

Regulier worden de volgende oorzaken of meespelende factoren voor allergie voor kleding genoemd: zweten, vezels, kleurstoffen, nieuwe kleding, nauw aansluitende kleding, erfelijkheid, irritatie, kwaliteitsverbeteraars, formaldehyde, formaldehydehars, cyclische ureamhars, droge huid, natuurlijke vezels zoals wol, zijde, katoen, linnen, kunstmatige vezels zoals viscose, rayonne, acetaat en tri-acetaatvezels, synthetische vezels zoals polyamide (nylon), polyester en acryl en polyurethaan (Lycra), elastiek (ondergoed), elastische steunkousen, rubber in elastiek, lederen oftewel leren kleding zoals rubbertoevoegingen, N-isopropyl-4-phenyleendiamine, thiurams, thioureaderivaten, kleurstoffen, azo-kleurstoffen, para-phenyleenverbindingen (o.a. PPD en para-aminoazobenzeen), nitroarylamine, anthraquinonen, zware metalen, warmte.

Azo kleurstoffen zitten bijvoorbeeld ook in haarverf, voedingsstoffen, voeding, fotografieproducten, leer, drukinkt, cosmetica en geneesmiddelen.

Huidarts.com stelt: Een contact allergie voor kleding behoudt u de REST VAN UW LEVEN! Bij de NHG standaarden en Thuisarts.nl wordt zeer weinig informatie gegeven over allergie voor kleding. Gelukkig zijn er met Quantum-Allergy veel mogelijkheden voor de rest van uw leven 🙂

Reguliere informatie over allergie voor kleding vind je op huidarts.com, in samenwerking met het Nationaal Huidfonds en zeer beperkt op NGH standaarden informatie over constitutioneel eczeem of op thuisarts.nl.

Natuurlijk genezen versnellen

Wat te doen als je een allergie voor kleding of voor kledingmaterialen hebt? Je kunt de kleding vermijden, oftewel opletten en niet dragen. Je kunt jezelf ook met Quantum-Allergy laten resetten voor de kleding en voor alle stoffen die specifiek voor jou van toepassing zijn. Wij merken dat mensen vaak ook voor ogenschijnlijk onschuldige stoffen als katoen verstoord worden. Ook kun je Quantum-Allergy zelf leren om te behandelen voor deze verstoringen, zoals nylon, polyester of kwaliteitsverbeteraars, zodat als je ermee in contact komt, je geen last meer hebt. Het mooie is dat als je het zelf leert, dat je daarna jezelf en anderen kunt helpen.

5 comments

 1. Hallo,
  Ik heb een allergie voor diverse soorten kleding.( sinusitisklachten )
  Ondertussen heb ik een tijd NAET gevolgd en dit had geen effect.
  Graag had ik info gehad i.v.m. quantumtherapy en of dit bij iemand reeds resultaat heeft gehad. Ik ben wel afkomstig van België.

  Graag reactie.

  M.v.g.
  Hilde Ryckaert

  1. We hebben zeker resultaat met behandeling voor kleding en sinusitisklachten. Waar ben je tot nu toe voor behandeld? En heb je jezelf ook voor allerlei stoffen behandeld? Als je persoonlijk advies wilt, dan kun je ook een mail sturen naar mail @ touch.nl.

 2. ik ben getest bij de termatoloog en ben allergisch voor cobaltchloride.
  Dit is heel ernstig en zit overal in in stoffen polyamide in B12 in blauw glas verfstof ritssluitingen met.knopen scharen enz.
  dermatoloog zei je moet het vermijden(?!!) en er mee zien te leven

Comments are closed.