Kubus

Quantum-Cube Evaluatie

Na een sprankelende Quantum-Coach dag ontvingen we deze evaluaties via mail en via Facebook. De kubus was de leidraad voor deze dag, maar het ging uiteraard om de metafoor met gezondheid en genezing. Mooi om te zien hoeveel er behandeld is met QT en QA op deze dag. Hieronder een compilatie met alle inzichten die dit heeft opgeleverd.

Lieve groet, Linda & Yolande

26731622_1415890971871955_4851939697664555298_n26731156_1745813408773656_2824376344322571271_n26733504_1798466036865318_4324891743575726626_n

Evaluaties

Altijd weer iets nieuws en inspirerend. Heerlijk ontspannende samenkomst.

Interessant! Geweldig bedacht vanuit een totaal andere hoek. Daar hou ik van!
Anders denken, kijken. Dan vind je altijd meer oplossingen. Geduld… frustraties ter plekke resetten…..inzicht….en vooral ook vertrouwen op jezelf..

De kubus was wel een dingetje hahahah! Alhoewel ik het super leuk vind en me ook zeker in de materie ga verdiepen vond ik het wat jammer dat de kubus de hele dag aan de orde was. Voor mij was een (half) uurtje ook wel voldoende geweest. dan inderdaad wijzen op wat het met je deed en wat heb je eraan gedaan. dan begrijp je em ook weer. Wat was dit weer leuk! Ondanks de kubus ;-p Thanks!

Interessant! Geweldig bedacht vanuit een totaal andere hoek. Daar hou ik van!
Anders denken, kijken. Dan vind je altijd meer oplossingen. Geduld… frustraties ter plekke resetten…..inzicht….en vooral ook vertrouwen op jezelf.. Ik ijverig aan de gang met wat ik geleerd had stap voor stap waar ik best een foutje gemaakt zal hebben dat het steeds net niet lukte. Maar uitgerust opnieuw beginnen en uiteindelijk óók je eigen logische verstand erbij blijven gebruiken. Dat vond ik een prettig inzicht. Alsof ik daar eerder nog niet op mocht vertrouwen. Ik deed dit altijd al wel bij sessies maar net of ik nu toestemming kreeg via de “kubus”. Thanks voor deze enerverende dag????❤️????????

ehh, de kubus oplossen? ik ben nog aan het oefenen ???? Het heeft mij niets bijzonders opgeleverd, was wel een hele leuke dag!

In eerste instantie sceptisch, maar je komt jezelf tegen op een hele andere manier en dan behandelen. Dat geeft veel vrijheid en inzicht.

De relatie tussen gezondheid en de kubus vind ik treffend. Ook wel leuk om de kubus als leidraad te nemen voor de coach dag. Ik heb echter een hekel aan dit soort spelletjes en ik weet ook waarom. Daarom moest ik er wel even aan wennen dat de hele dag hierover zou gaan.

12065534_775083669283725_4731050310468736173_nWinnaar van de dag
Hans Straver met de 5×5 kubus

“Zat wel 1,5 uur tussen maar het is gelukt. Ik vond hem makkelijker/begrijpelijker dan de 3×3”, Hans Straver

“Als je 5×5 kunt, dan kun je alles. “, Linda Menkhorst

 

 

De workshop heeft bevestigd wat ik al wist. Maar me ook doen inzien dat ik er wat aan kan doen en dan wel moet volhouden. Fijn dat er ook ruimte was om te behandelen.

Toepassing van de metafoor en van QT/ QA zijn eye-openers! Die eyeopeners waren laat aan de beurt waardoor ik bijna voortdurend negatief wilde reageren. Inzicht dat het leven ook zonder kubus ‘gewoon’ doorgaat en dat die best even naar de kant MAG wanneer andere dingen belangrijker zijn

Nieuwe inzichten hoe ik iets kan aanvliegen en dat ik alles kan 🙂

Het biedt de mogelijkheid om iets dat moeilijk is, even weg te leggen en er daarna weer fris aan te beginnen.

Dankzij het werken met de kubus kon ik een van mijn meest belemmerende overtuigingen en onderliggende aspecten daarvan, helder formuleren en waarnemen en met behulp van een medecursist resetten. De bijbehorende lichamelijke verstoring kwam weer terug, maar ik ben er nu niet meer bang voor en ik kon het zelf resetten.

Toen ik die kubus zag dacht ik….. Nee he, gaan we toch niet mee aan de slag he?!?!
Ga het ooit redden om hem goed te krijgen. De link naar QT vind ik geweldig. Ook erg leuk om dit te delen met bekenden. Bedankt weer voor deze bijzondere dag

Kubus theorie zelf weinig belangstelling. Groepswerk in 1e sessie grappig spiegelend. In 2e sessie constructief door eigen inzet om tot actie over te gaan buiten het geschetste kader.

Had meer qt qa gericht mogen zijn. Altijd leuk gelijk gestemden contact mee te hebben.

De Quantum-Cube heb ik nog niet onder de knie. De metaforen vond ik heel mooi gevonden en creatief bedacht! Ik heb er van geleerd dat je het resetten veel vaker in je dagelijkse leven kunt inzetten. Ook het stukje over ‘wat kan ik met de kubus’ naast ‘wat kan ik met gezondheid’ vond ik een eyeopener! Zo simpel maar zo waar!

Dat jij bij alles in het leven QT en QA kunt toepassen. Omdat ik er altijd weer opgewekt en geinspireerd vandaan kom.

Mijn verwachtigen sloten niet aan bij de leerstof, maar die bleek verrassende inzichten te bewerkstelligen. Zelfkennis. Hulp bij het maken van keuzes, zoeken naar oplossingen. Out of the box denken vergroot. (Zelf)Oordelen verminderd.

Wie had dat gedacht maar er wordt gestreden om wie met de kubus mag spelen???? Het was weer een enige en leerzame dag. Bedankt hiervoor.

Was weer een topdag. Mn man heeft de kubus weer verdraaid…. zal opnieuw beginnen. T gaat me lukken! ????

Heel hartelijk DANK voor de fantastische dag. Locatie, lunch en natuurlijk Iedereen die er bij was en mij lessen geleerd heeft… Pracht Dvd gewonnen. Hele mooie prijs.

Ik wist niet wat ik van de QC dag kon verwachten maar ging er vanuit dat ik met nieuwe kennis naar huis zou gaan. Hoewel ik gek ben op spelletjes kwam ik daar niet voor. Als ik van te voren had geweten wat het programma was dan zou ik zeer zeker niet zijn gekomen.

Filmpje en stoppen lukte niet gelijktijdig met draaien en volgen, dan was ik weer kwijt waar ik was gebleven en zat alles alweer doorelkaar???? Maar ik heb liefdevol en geduldig nog een keer geprobeerd!???? En het is gelukt! Wie had dat nu gedacht!  En we hebben er een verslaving bij! Maar nu is het binnen een uur gelukt om de kubus weer in elkaar te draaien

ohoh, weer een verslaving erbij 🙂 Ik blijf hangen bij stap 3. Ik wil snappen waarom zus en zo gedraaid moet worden, en niet stomweg volgens schema wat draaien aan de kubus. Maar ik snap het niet 🙁 en ik heb nog zoveel andere dingen te doen. Grrrr……effe duimpjeklop dan maar, en straks weer verder. Yeeej, ik ben slimmer dan ik dacht. Het is gewoon niet te snappen. 🙂 Komt goed……. Wow, les van de expert! Ik ga eerst mezelf bequantummen en dan, als ik weer tijd heb, zoveelste poging. ik heb al geleerd het protocol achterstevoren toe te passen als je helemaal verkeerd zit. Hoef je tenminste niet van vooraf aan te beginnen.

Ben ook druk bezig. Lukt al aardig maar dan kom je vervolgens bij een stap waarna je alles weer kapot heb gedraaid waardoor je weer opnieuw moet beginnen. Ik baal eigenlijk van het feit dat ik gisteren te onrustig in mijn hoofd ( en omgeving) was om op mijn gemak het ding en filmpjes te bestuderen. Nu denk ik was er maar iemand in de buurt om mij snel een en ander uit te leggen. Maar we komen er wel uit en anders nemen we inderdaad contact met Yolande en Linda ( en de andere coaches) op. Eindelijk gelukt! Gisteravond had ik hem bijna. Allen de laatste 4 blokjes. Toen ging het mis. Manlief dacht het beter te kunnen en draaide alles nog eens extra door elkaar. Vandaag vol goede moed begonnen en jawel hoor: gelukt! Wil eigenlijk meteen weer opnieuw beginnen om het te snappen maar het huishoudelijk werk wacht ook en manlief moet toch zien dat het mij toch is gelukt.

Het was weer gezellig en goed geregeld

Heerlijk dat ik vandaag van mezelf niet persé er mee bezig hoef te zijn en de cube gewoon in het zicht kan laten liggen of is dat dan weer vermijdingsdinges ????????

Het was weer een fantastische dag. Heb erg genoten van alles en iedereen. Maar die kubus is toch wel een dingetje!! Vandaag de kubus weer eens bekeken en bewonderd, en vind iedereen een held die er wat mee kan. Trouwens iedereen die het niet snapt ook hoor!! Maar enfin, hierdoor veel gereset en QT en QA gegeven en ontvangen. Bedankt voor de topdag allemaal xxxx

Ik kom tot 1 wit vlak zo nu en dan en de gele lukken niet zo. Ik leer de taal van Linda Menkhorst langzaam, maar zet gestaag door en reset en kom weer terug in de chaos, en reset en kom weer terug in de chaos en dan weer een wit vlak en dan weer een paar gele en dan even pauze  Ik blijf proberen, met discalculie, haal links rechts door elkaar enzo. Wat kan ik resetten?

“Dus wat doe je als je het ingewikkeld vindt?” Dan leg ik het weg met een vervelend gevoel van binnen. Maar nu heb ik het vervelende gevoel gereset en toen lukte de volgende stap. Even wegleggen, nachtje erover slapen, hulp vragen, rot emoties resetten, Loesje raadplegen…. En waarom ben ik zo dol op QT? Omdat het zo simpel is, het meest simpele dat ik tot nu toe gevonden is. En wat denk je? Laat ik me overhalen om een ingewikkelde kubus op te lossen!

Even weg leggen en ruim een dag niet naar kijken heeft geholpen!

Dochterlief draaide hem juist in elkaar voor mij omdat ze het zo zielig vond dat het me niet lukte.
Ik heb hem weer uit elkaar gedraaid

Halverwege stap 4 en dan draait zoonlief ‘m ff lekker door elkaar ????????, straks weer wat te doen  Ik heb nog nieuwe inzichten gekregen toen ik het zaterdagmiddaggebeuren nog eens onder de loupe nam; “hulp is vaak dichterbij dan ik denk” “ik hoef het niet alleen te doen” “soms hoef ik alleen maar toe te laten wat zich aanbiedt”. Dank je wel voor je hulp

Vanmiddag weer aan de slag. Voelde me super rustig en nu lukte het!

Vanavond opnieuw begonnen en dankzij de filmpjes ging het als een trein! Ik snap het principe nu  Het is niet zo moeilijk als het lijkt, een oplossing is binnen handbereik  Door het probleem onder verschillende hoeken te bekijken, kun je hem oplossen.
Ha, ha, ha, ik heb de kubus echt tig keer van alle kanten bekeken, en nu ik hem begrijp en wat inzicht in de protocollen heb, valt het allemaal best mee. Weer een wijze les geleerd????
(En ondertussen al weer twee keer opgelost).

Ik heb geslapen, en bij het wakker worden eerst E en E op het oplossen van de kubus gedaan met een verbluffend inzicht. Dat wil ik nu nog niet kwijt, komt wel.

Rust en tijd nemen en op jezelf vertrouwen dat het goed komt.

Maar met eigen logisch verstand waar ik dus óók mag vertrouwen! Begrip inzicht doen en doorzetten is het gelukt????

De inzichten vallen als kwartjes, nu die kubus nog ????

En ik heb een zoon en dochter die al 1 gekleurd vlak kunnen maken….
En dan moet ik weer opnieuw beginnen! Hahaha

Ook interessant. Waarom gaan we nou eigenlijk zo fanatiek aan de slag met de kubus? Omdat Linda en Yolande zo enthousiast waren? Omdat het toch inzichten in jezelf heeft? Omdat je niet wilt opgeven en dit ook wilt kunnen? Omdat we ons gereset hebben? Omdat het een kick geeft? Omdat het ons op andere wijze verbindt? Omdat…. ja waarom eigenlijk? Wat gebeurt er nou? Dat houd mij dan weer bezig.

En daar ist ‘ie dan! Ik voel mij triomfantelijk en tevreden en heb genoten van de analogie met een helingproces. Morgen begin ik opnieuw. Ik verheug me er op dat het nu veel makkelijker zal gaan.

Inzichten: Dat ik gefrustreerd raak als het niet meteen lukt.
Dat ik dan meteen denk: zie je wel, ik kan het niet.
Dat ik mij dan verschuil achter: het is me te ingewikkeld en ik houd niet van ingewikkelde dingen.
Dat het heerlijk is als iemand even helpt.
Dat ik jaloers wordt als iemand anders sneller de oplossing vindt dan ik (oudere, super intelligente zus)
Dat het helpt om een tijd afstand te nemen.
Dat ik een doorzetter ben (wist ik al).
Dat er niets mis is met ‘gewoon doen wat er staat of gezegd wordt’, ook al snap je het niet. Dit heeft weer te maken met vertrouwen.
Dat ik nu het geleerde weer door kan geven.
Dat het een heerlijk gevoel geeft als het uiteindelijk lukt.