Scoliose behandeling

Scoliose behandeling
Klik op foto om te vergroten: Scoliose behandeling

Ik heb zo’n gave behandeling meegemaakt! In mijn praktijk kwam een 14-jarige jongen met zijn moeder. Hij had de diagnose ‘Scoliose” gehad en aangezien hij al was uitgegroeid zou de enige mogelijkheid een operatie zijn.

Zijn moeder was flink aan het zoeken gegaan op internet naar een scoliose behandeling zonder operatie en kwam bij Quantum-Touch uit…en bij mij;-)

Rugpijn

Ik heb foto’s voor, tijdens en na de behandeling gemaakt en natuurlijk gevraagd wat zijn klachten waren. Naast het feit dat hij het vervelend vond om scoliose te hebben had hij ook erg veel pijn aan 1 kant van zijn rug, hij gaf het een cijfer 9 op de schaal van 1-10, waarbij 10 ondraaglijke pijn is. Dat was best heftig dus.
Ik begon met technieken uit Quantum-Touch level 1, het uitlijnen van het bekkengebied, de schedelrand en de zevende halswervel, waarbij ik hem heel licht aanraakte met mijn handen. tegelijkertijd gebruikte ik de techniek uit Quantum-Touch 2.0, om zijn wiggebeen uit te lijnen.

Scoliose behandeling

Hij kon prachtig beschrijven wat hij voelde, alsof hij steviger in de grond ging staan, alsof hij langer en sterker werd, krachtiger…Na 5 minuten zei hij: Ik voel eigenlijk helemaal geen pijn meer!
Natuurlijk maakte ik meteen een foto en de verschillen waren meteen heel duidelijk te zien. Hij kreeg tranen in zijn ogen toen hij deze eerste zichtbare verandering bekeek!

Zelf leren

Intussen leerde ik zijn moeder en hem de basis van Quantum-Touch, de ademhaling en de bewustzijnstechnieken. Ze pakten het allebei direct op, heel enthousiast dat het zo gemakkelijk kon zijn om jezelf en elkaar op deze manier te kunnen helpen.
Ik volgde de aanwijzingen van deze bijzondere jongeman op en behandelde hem op de plekken die hij me aanwees; zijn wervels van boven naar beneden, zijn zijkant links, dan weer zijn hoofd, soms een emotie die ineens omhoog kwam, het werd een hele reis door zijn lichaam.

Rechte rug

Na 40 minuten maakten we de derde foto…opzienbarend wat er gebeurd was! Zijn rug was zoveel rechter geworden, de pijn was helemaal verdwenen, hij voelde zich heel sterk en zelfverzekerd en kon bijna niet stoppen om me te bedanken voor dit wonder.
Je geneest jezelf!
Ik zei hem: Ik wil jou bedanken! Jij hebt het namelijk helemaal zelf gedaan, met je eigen zelfgenezingskracht!
En dit is mijn eerste ervaring met iemand die zichzelf binnen drie kwartier helemaal recht kan zetten…ik dacht dat mensen daar toch wel een paar behandelingen voor nodig hadden!
Een blije moeder en een stralende rechtlopende zoon liepen samen de praktijk uit en ik kon heerlijk nagenieten van deze opzienbarende ervaring!

Meer algemene informatie

Scoliose is een zijdelingse verkromming van de rug in de vorm van C of een S. Vaak is er ook sprake van een torsie, draaiing. Normaliter probeert men een scoliose te stabiliseren en de afwijking te corrigeren. Men gaat niet uit van het kunnen voorkomen van scoliose of het genezen van scoliose. Men wil hiermee erger voorkomen, zoals ademhalingsproblemen, problemen met de bloedsomloop, mentale problemen, rugpijn en misvorming. Volgens de website van de Vereniging van Scoliosepatienten is bij 80% van de gevallen van scoliose die ontstaat tijdens de groei de oorzaak niet bekend. Volgens Scoliose op Wikipedia is van 65% de oorzaak onbekend. Op deze websites staat veel informatie, net als op www.scoliose.info.

De behandeling gaat bij een lichte scoliose uit van specifieke oefeningen oftewel oefentherapie voor een juiste lichaamshouding en het versterken van de spieren. Bij een matige scoliose wordt een brace of korset overwogen, met name in de puberteit. Dit is een veeleisende behandeling, wat ook emotionele problemen met zich mee kan brengen. Hiermee wil men voorkomen dat de kromming verergert en voorkomen dat een operatie nodig is. Bij een ernstige scoliose kan overgegaan worden tot een operatie, waarbij de wervelkolom met schroeven en staven wordt gecorrigeerd en wordt vastgezet.

3 comments

  1. Amai zeg wat een bullshit. Scoliose kan in een vergevorderd stadium niet “ongedaan” gemaakt worden met wat aanraken en bewegen. Je kan enkel corrigeren, stabiliseren en de pijn laten verdwijnen of verlichten. Hij mag dan wel pijnloos zijn na uw behandeling, maar zijn kromming zal niet permanent rechtkomen zoals er hier wordt aangeprezen. Dit kan enkel met een operatie, of als het lichaam niet volgroeid is, met een brace/korset.

    1. Beste Jan Willems, we laten hier zien wat er daadwerkelijk gebeurt, daar zijn we nuchter genoeg voor. Mocht je lezen dat we scoliose in een vergevorderd stadium “ongedaan” maken, dan hoor ik graag waar je dat ziet staan. We kijken wat het lichaam van iemand zelf kan corrigeren. Het corrigeren, stabiliseren en de pijn laten verdwijnen en verlichten is voor iemand met scoliose zeer waardevol. Ook is het mogelijk dat iemand deze behandeling doet en er ook/toch voor kiest om een operatie te ondergaan, daar zijn ook voorbeelden van. Een brace/korset corrigeert niet, maar voorkomt verdere vergroeiing. Met Quantum-Touch laat je het lichaam het zelf oplossen, wat zeker de moeite waard is voor nu en op de langere termijn.

      1. Prachtig. Het is zo mooi als het zelfhelend vermogen weer word aangesproken. Gaaf om de verschillen te zien na zo’n korte tijd. Wat zal hij blij geweest zijn.
        Ga zo door@ 🙂

Comments are closed.