Onbegrepen ziekten

Onbegrepen ziekten

Ademhaling en ontspanning voor onbegrepen ziekten.  De Nederlandse zorgkosten kunnen aanzienlijk omlaag door patiënten te leren omgaan met klachten waar artsen geen enkele medische oorzaak voor kunnen vinden. Een cursus met ademhaling en ontspanningsoefeningen helpt daarbij. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus MC waarop klinisch psycholoog Lyonne Zonneveld woensdag 27 februari 2013 promoveert.

Naar schatting kampt een miljoen mensen in Nederland met deze klachten. Leren omgaan met onverklaarde lichamelijke klachten bespaart miljarden. Bron:  persbericht Erasmus MC.

Ademhaling en ontspanning voor onbegrepen ziekten

Dit onderzoek sluit volledig aan bij onze positieve ervaringen. Je kunt zelf heel veel leren doen. In de cursus Quantum Touch leer je in 2 dagen ademhalingstechnieken en bewustzijnstechnieken. Dit kun je voor jezelf gebruiken. Je kunt de techniek ook gebruiken om anderen te helpen. Als jij je lekker voelt, voelen mensen waar je mee in contact bent zich ook beter.

Hoe krijg je grip op onbegrepen ziekten?

Stress en voeding kunnen mede een oorzaak zijn van veel medisch onbegrepen ziekten. Maar wat doe je daaraan? In de cursus Quantum Touch leer je eenvoudige technieken om met het lichaam het probleem zelf op te laten lossen, waarbij ontspanning en ademhaling essentieel zijn. In de cursus Quantum Allergy leer je welke voeding of andere verstoringen voor jou specifiek invloed hebben op de onbegrepen ziekte. De verstorende factoren kunnen voor iedereen anders zijn, daarom is het vaak medisch onbegrepen. Medisch wordt er weinig aandacht aan voeding gegeven en in medisch onderzoek wordt naar grote groepen gekeken, niet naar het individu. In deze workshops leer je voor jezelf en voor mensen om je heen (familie, vrienden, cliënten) uit te zoeken wat invloed heeft op de onbegrepen ziekte. Zelf ermee aan de slag en zelf de controle hebben.

Meer informatie cursus

De onderzoekster heeft een cursus “Omgaan met de gevolgen van onverklaarde lichamelijke klachten” ontwikkeld. De techniek kan ook in openbare ruimtes gebruikt worden. Sinds 2005 hebben een groeiend aantal gezonde en “zieke” mensen de workshops Quantum Touch en Quantum Allergy gevolgd. De technieken kun je altijd en overal zelf toepassen.