Quantum-Coachdag 2020

Zaterdag 11 januari 2020 hebben we een fantastische Quantum-Coachdag gehad met een grote groep Quantum-Coaches en andere enthousiaste Quantum-Touch cursisten. ’s Morgens verzorgde Fleur Kortekaas een lezing over wetenschappelijk onderzoek op het gebied van energetische geneeswijzen.

’s Middags hebben we kennis uitgewisseld, geïntegreerd, groepsbehandelingen gedaan, geleerd met en van elkaar en vooral heel veel plezier gehad. Het is prachtig om te zien hoeveel vriendschappen er in de loop der jaren zijn ontstaan en hoeveel nieuwe vriendschappen er deze dag bij zijn gekomen.

Wij hebben een pagina gemaakt waarop alle genoemde hulpmiddelen en relevante websites makkelijk gevonden kunnen worden. Uiteraard is het ook mogelijk dat we deze pagina met elkaar verder uitbreiden. Deze pagina stellen we bij deze beschikbaar voor al onze cursisten, hoe leuk is dat?

Op woensdag 25 maart 2020 geeft Fleur Kortekaas in Almere Buiten een workshop voor therapeuten in de energetische geneeswijzen: “Workshop onderzoek en zoeken in PubMed”. Klik hier voor meer informatie.

Enkele leuke reacties van de deelnemers:

 • Onderzoek is m.i. ook een marketingtool voor het opstarten van een praktijk. Dus op het moment dat ik een praktijk wil starten, hebben jullie alles al uitgezocht wat daarvoor nodig/handig is. Moment is nu nabij en om bekendheid te krijgen wilde ik zelf een soort van onderzoek gaan uitvoeren door bijvoorbeeld meerdere personen met dezelfde klacht te behandelen en dan te ervaren wat QT/QA doet. Et voilà wordt me op een zilveren schaaltje gepresenteerd. Hoe leuk is dat. Tnx ladies.
 • Een andere kijk gekregen op onderzoek doen , zoveel mogelijkheden om uit te zoeken hoe wat en waarom heeft me getriggerd. Ben altijd al nieuwsgierig geweest en Fleur heeft met haar uitleg op een fijne toegankelijke manier dat nog interessanter gemaakt. Als ik opnieuw voor een studie zou mogen kiezen zou onderzoek er een van zijn.
 • Super interessant en er is een hele wereld aan informatie opengegaan.
 • Energie, plezier en verdieping van het vertrouwen dat quantum echt werkt. En onderzoek naar effecten vind ik superbelangrijk.
 • Voor mij als nieuweling was het een plezierige ervaring, dat je direct een welkom deel van het geheel bent. Ik ben met een voldaan en blij gevoel naar huis gegaan :).
 • Wat een goede uitleg van Fleur en wat een mooie woordkeuzes gebruikte ze. Dat viel met name op toen het ging over de reguliere gezondheid versus alternatieve gezondheid.
 • Het feit, dat QTouch moeite doet om de theorie én de resultaten een wetenschappelijke onderbouwing te geven spreekt mij erg aan. Het feit, dat ik door de uitleg van Fleur handvaten krijg in welke richting ik moet zoeken vind ik heel prettig. Van het middaggedeelte vond ik het een ontdekking hoe leuk het is, om in teamverband te kunnen werken.
 • Het was een hele nuttige dag. De combinatie van iets leren tijdens de eerste dagdeel en op elkaar oefenen in de tweede dagdeel was uitstekend.
 • Ik heb een hobby praktijk en zal de opzoekfunctie daarom niet veel gebruiken denk ik. Wel zeer interessant om te ontdekken hoe toegang te krijgen tot de info. De pijnklacht welke ’s middags behandeld is, is zo goed als verdwenen! Fijn.
 • De pagina met alle links is FANTASTISCH. Ik ga zeker ook werken met de formulieren om het effect van de behandelingen te meten. ’s Middags was gewoon gaaf, leuke fijne mensen, fijne sfeer.
 • Heel goed toepasbaar en een verrijking voor de beroepsgroep

Hieronder een impressie van deze dag: