Reiki

Verschil met Reiki

Deze vraag wordt mij vaak gesteld door cliënten en cursisten, want op het eerste gezicht lijkt het alsof deze twee methodes ongeveer hetzelfde zijn. Ik heb 25 jaar geleden de eerste Reiki workshop gevolgd en heb alle Reiki opleidingen gevolgd om master te worden. In 2005 volgde ik de eerste Quantum-Touch workshop, werd ik de eerste Quantum-Touch trainer in Nederland en heb ik samen met Linda Menkhorst meer dan 175 Quantum-Touch workshops gegeven.

Verschil tussen Quantum-Touch en Reiki?

In Reiki beschouw je jezelf als doorgeefluik voor de energie vanuit het universum. Je gaat zitten, stelt je open en de energie vloeit door jou heen naar je handen, die je op jezelf of een ander neerlegt. Quantum-Touch is gebaseerd op ademhaling en lichaamsbewustzijns-technieken, waardoor je je energie op een hoog niveau kan brengen en houden. Zo versterk je je eigen levenskracht energie en bescherm je je zelf tegen “leeglopen” of “als of iemand je leeg gezogen heeft”.

Zelfgenezingskracht

Bij Quantum-Touch leer je door het gebruik van allerlei variaties op de simpele basistechnieken je energie op verschillende frequenties af te stellen. Op deze wijze zorg je er voor dat je eigen zelfgenezingskracht geoptimaliseerd wordt. Als je je handen vervolgens op het lichaam van de ander neerlegt, gebeurt daar precies hetzelfde, dus ook de eigen kracht en zelfgenezing van de ander wordt geactiveerd. Het is heel bijzonder om mee te maken dat op deze wijze botten en wervels weer hun oorspronkelijk bedoelde plek kunnen innemen, pijn binnen korte tijd vermindert en zelfs verdwijnt en emoties weer tot rust kunnen komen.

Scheefstanden en scoliose

Wanneer je de Quantum-Touch level 1 workshop volgt leer je in de eerste uren al hoe je met gemakkelijk toepasbare technieken iemand kan helpen om een scheef bekkengebied weer recht te laten worden. Dit werkt ook heel goed bij scoliose, kyfose en lordose. Ik heb het nu al honderden keren meegemaakt, in mijn praktijk en tijdens de workshops, maar elke keer ben ik weer verwonderd hoe simpel en snel dat werkt! Wat een geweldige zelfherstellende kracht heeft ons eigen lichaam!

Resonantie We werken met technieken die op de wetenschappelijke principes van resonantie (meetrillen) en afstellen gebaseerd zijn. Je kunt er meer over lezen op deze site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Resonantie_(natuurkunde) Als je deze technieken gebruikt kan jouw lichaam en het lichaam van degene die je behandelt weer in balans komen.

Inwijden

Wat ik bij Quantum-Touch erg waardeer is dat ik als trainer mijn cursisten niet hoef in te wijden: als ik ze uitleg hoe de methode werkt kunnen ze het direct toepassen, net zo goed, misschien zelfs beter, als ik. En iedereen kan het leren: mijn collega’s Linda Liefting, Nancy Kager, Linda Menkhorst en ik hebben het aan kinderen vanaf een jaar of vier geleerd, aan ouderen (de oudste cursiste was 92), aan reguliere en alternatieve therapeuten, bakkers, leerkrachten, ouders, IT-ers, kortom aan mensen van alle leeftijden en met allerlei verschillende achtergronden!

Symbolen

Quantum-Touch level 1 maakt geen gebruik van symbolen, bij Reiki gebruikt men een aantal vastgestelde symbolen.

Healer

Een ander aspect wat ik zo mooi vind bij Quantum-Touch is dat degene die behandeld wordt, noemen we de “healer”, want hij of zij maakt zichzelf beter, heeft dus ook zelf de regie van de behandeling in handen en vertelt zelf op welke plek de pijn of emotie is… soms is dat even wennen om zo je eigen verantwoordelijkheid voor je herstel op je te nemen. Ik kan de ander niet genezen, de ander kan dat alleen zelf met de eigen zelfgenezingskracht.

Quantum-Touch Workshop

Veel Reiki therapeuten en Reikimasters die de Quantum-Touch workshop hebben gevolgd zeggen dat deze technieken uitstekend met hun behandelingen zijn te combineren. Kortom, als je wel of geen Reiki in je pakket hebt, is het een aanrader om Quantum-Touch te leren!

2 comments

 1. Wat kan quantum touch doen voor sarcoidose op de longen.
  Ik heb nu 3 behandelingen gehad, maar weet niet hoe nu verder.
  De sarcoidose is namelijk verergert is gebleken uit het laatste onderzoek.
  De klieren daarintegen zijn wel goed.

  1. Hallo Elisabeth, we hebben goede resultaten bij allerlei longklachten, meestal zijn er bij zware chronische klachten wat meer behandelingen nodig.
   Vaak gebruiken we Quantum-Allergy en combinatie met Quantum-Touch. Neem even contact met me op als je meer wilt weten; mail@qtouch.nl.
   Hartelijke groet, Yolande

Comments are closed.